Tack fina du!

Tänk vad lite smicker (om än sant) kan få en sådan fin person att göra! Tack Robert för designen!

Robert Qvist

Den här personen är en väldigt fin person med ett hjärta utav guld. Han är också en av dom där som tar fantastiska bilder och det tycker jag ni alla (få) nu ska gå in och uppmärksamma honom på!
Robertqvist.se
Glöm inte det nu!

Stackars människa!

Hur hade ni reagerat? ;)


Ny vecka, nya tag!

Här har det varit morgon sedan kvart i sex och kaffet smakar extra gott! Klockan tjugo över nio hade vi 30 grader, dessa har nu sjunkit till "endast" 27 grader...i skuggan! Kommer nog bli en bra dag idag. Funderar på att sätta lite frukost i magarna och sedan ta en sväng till parken med lilleman!

Den absolut bästa för mig


Hoppas du får en alldeles fantastisk Morsdag

Tidig kväll, skönare morgon!

Igår gjorde jag tidig kväll. Eller ja, tidig och tidig men före halv elva var lampan släkt och jag somnade fort, helt utmattad av en intenstiv dag ned endast 4 timmars sömn i bagaget. Vaknade dock pigg vid fyra tiden, antar att kroppen är van att få sova just dom timmarna för samma sak händer varje gång jag lägger mig tidigt/kan sova ut, jag vaknar efter 5-6 timmar pigg.
Somnade i alla fall om och det känndes helt okej att gå upp när tjejerna kom före sex. Dock hade ju vädret kunnat få vara liiiiite finare och inte så grått och blåsigt!

21 mars 2005, dagen jag fick en anledning till att leva

21 mars 2005, 19 minuter efter sju på kvällen föddes troligtvis världens finaste lilla pojke, min älskade lillebror! Jag kommer ihåg hur glad jag var över att ett syskon som skulle komma men ändå så rädd att allt skulle bli annorlunda, från att ha varit två skulle vi bli tre barn, rädslan för att mamma och pappa skulle bli för upptagna med det nya syskonet och jag och min syster bortglömda? Ack så fel jag kunde ha! Samma kväll som mamma kommit hem från BB gav hon mig Anton och frågade om jag kunde hålla honom medans hon skulle in i köket och diska undan, då ser ni, visst jag, att mamma, hon var min vanliga mamma! ;)

21 mars 2005, 19.19 förändrades mitt liv. Pojken med det guldfärgade håret som föddes gav mig en anledning till att leva, till att kämpa lite till och aldrig ge upp. Och jag ska tamefan finnas där i livet för honom, vägleda honom genom dom krokiga vägarna, hur töntigt det än låter. Han kommer göra misstag. Han kommer göra under. Han kommer vara ledsen. Han kommer vara glad. Och jag tänker finnas där vid hans sida, för alltid (vare sig han vill eller inte).



Älskade älskade lillebror ♥




So I found a reason, to stay alive, to try a little harder see the other side ♥


Öl ska väl vara bra för håret?

Igår när vi stod och tittade på JJ i en halvfull park så kände jag plötsligt något kallt hällas över mig från huvudet och ner på ryggen. Vänder mig om och där står en kille med ölglaset i handen och skäms, över att han råkat spilla halva ölglaset på mig.
Om jag blev förbannad? Skrek han i ansikte? Tog min öl och hällde över honom? Nej. Jag log, sa att det var okej, det var en olycka och att han inte skulle bry sig mer om det.
När jag vänder mig om ställer han sig och börjar borsta bort ölen från hår och kläder (inte för att det går precis ;)) och hela kvällen kom han ett par gånger och bad om ursäkt.
En del skulle bli skitförbannade, men visst, inte är det kul att få öl i håret och på rentvättade kläder men hey, olyckor händer, och öl ska väl vara bra för håret?

Spontant

I april var jag med K och några från Braschaat till en liten pub och tittade på ett band som spelade. Johnny Jailbird. LIte annorlunda musik mot vad jag själv brukar lyssna på men någonting fick mig att tycka att dom faktiskt var helt okej! Igår skulle dom spela igen, och i och med att M är borta och L jobbar den här helgen förstod jag ju självklart att jag inte skulle kunna följa med när K frågade mig i torsdags.
Men så igår när L kom hem från jobbet sa han att han var ledig resten av kvällen så ville jag hitta på något var det inga problem. Paniksmsade K och frågade om det fortfarande var okej om jag följde med och till fina N om hon hade plats i bilen.
Så hux flux satt jag på bussen påväg till Brasschaat. I och med att sommaren kommit så fick det bli ljusa chinos, min blommiga topp från HM och en vit kofta till. Det är jag.

Vi kom till stället och tro mig, helt plötsligt så var det inte passande med ljusa chinos, blommig topp och vit kofta haha. Folk gick klädda i mörka kläder, hårt sminkade och tuperat hår, men hey, I´m a tourist!
Mötte i alla fall trevligt folk, vi lyssnade på JJ, som växer för varje gång jag hör dom, och lyssnade även på ett lite mer känt punkband här i flandern, och vad folk sysslade med vet jag inte, om dom slogs eller dansade till musiken...det var i alla fall en upplevelse att se vuxna män hoppa runt och sparka på varandra trots att man blev inputtad i trädet en och två gånger, fick tårna söndertrampade och öl i ansiktet!
Awsome!
Strax efter ett var jag hemma efter närmare en och en halv timme på bussen och jag har aldrig uppskattat sängen så mycket som inatt, och kaffet, det smakade extra gott klockan sex imorse ;)

Tidiga mornar´s räddare!

Kaffe. Guds gåva till mänskligheten. I flera år har jag försökt tycka om kaffe. Tagit en kopp här, en kopp där, försökt och verkligen gilla smaken, och visst, den är inte helt fel men blä!
Så kom jag hit, hit där dagen startar vid sex på morgonen, ibland fem, och där dagarna är intensiva och går i en väldans fart. Det var lösningen. Nu älskar jag kaffe. Denna svarta koffeindryck skulle jag inte klara mig utan.
Nespresso. Husets hjärta. Kan få det precis sådär lagomt starkt, sådär lagomt skummigt, och det bästa av allt, jag behöver bara stoppa ner den lilla kapseln och efter 15 sekunder är den där, en kopp med rykande hett kaffe! Dock är det ju bra mycket dyrare, en kapsel kostar mellan 3-4 kronor, och en kapsel ger alltså en halv normal kopp (dock tar jag alltid en hel kopp på samma kapsel, blir bara liiiite svagare) så det är absolut inte det mest ekonomiska!
Men jag måste nog hålla med om att jag saknar kaffebryggaren med dess kurrande ljud hemma, det alltid spillda kaffepulvret och filtrena som alltid ska gå sönder när man ska slänga dom...Bara 6 veckor kvar nu!

Räddningen om kvällarna när suger slår in. Den fina lilla röda kapseln som är koffeinfri!

God Morgon Fredag!

Idag skulle Belgien bjuda på sol, istället fick vi spöregn och grå himmel, men hey, bara en anledning till att stanna inne och mysa med film och lek hela dagen istället :)
Snart ska frukost intas sen kanske vi trotsar vädret ändå och beger och ner till marknaden en snabbis, eller till affären lite längre bort. Vill ut och röra på mig, och vagnen har ju trots allt regnskydd!
Nu var det frukost ja...Vaniljyoghurt med färksa blåbär och jordgubbar, MUMS!
Vart tog det fina vädret vi var lovade vägen?

Ibland är det bra med höfter...

Har ikväll just insett varför just jag belönats med breda höfter. För att jag ska kunna blanda vällingflaskor, hålla 14 kilo på armen och trösta två övertrötta barn. Samtidigt. Idag är inte riktgit min dag, min gnälldag snarare?

Så kom den där dagen igen

Torsdag. Dagen då mamma M kommer åka till sverige för jobb dom närmsta veckorna. Dagen då alla barnen väljer att gråta lite extra, gnälla lite extra, gosa lite extra. Dagen som är den jobbigaste. Torsdag, idag.

Kändes inte riktigt rätt...

...att sitta och färglägga jultomten/kerstman i ett 25 grader varmt Belgien i slutet av Maj, måste jag ju säga.

L-I-M-E

Ni vet den där underbart goda gröna lilla cirusen som är så förbannat god? Jag har en last! (okej det är inte den enda). Innan jag kom ner hit använda jag aldrig lime, nu används den i sallad, på äpple, i vattnet...med allt (nästintill) !

Ett tips är att gnida in ett skalat äpple med lime eller citron om ni vill att det ska hålla sig fräscht och inte få den där bruna färgen!

Hipp Hipp Hurra för Philip idag!

Mycket hinner hända på 6 månader. Den lilla "bebisen" som fanns när jag kom har vuxit upp och blivit en stor pojke som idag fyller hela "Tååå" år! Detta firas självklart med sång och massa paket!

Mr. Drömprins

Jag ska inte sticka under stolen med att jag är en av tjejerna som har en Mr.Drömprins. Han har inte dykt upp än, men förhoppningsvis en vacker dag (eller en regning en går bra det också) så är han där.

Alltid har jag trott att jag vet precis hur han ska se ut. Mörkt hår. Mörka ögon. Längre än mig och sådär lagomt tränad. Ha så fel jag kan ha! För när allt kommer till kritan skiter jag fullständigt i hur han ser ut.
Min mr.Drömprins är en person som får mig att känna mig vacker oavsett, en person som ger mig komplimanger och ger dom få gånger men från hjärtat. En person som jag kan gråta hos, skratta med och prata med öppet. En person som vågar stå för sina egna åsikter, även om dom är olika, som gör dom där små sakerna som att till exempel komma med choklad när man verkligen får veta att man föddes till tjej varje månad och sympatiäter med en, eller som offrar fotbollsmatchen på TV´n för att se repriser av sex and the city (på den punkten kan jag eventuellt kompromissa) .

Sen skulle det inte vara något fel i om han doftade som Jean Paul Gualtier´s "Le Male".
Det jag menar och det jag vill säga är att ha en specifik bild på hur ens rätta ser ut, som om utsidan var det viktigaste, får en att krympa ens synfällt, bli så fokuserad på målet att man kanske går miste om just sin egna mr.Drömprins. För det finns en, för alla!

Vädret i Belgien är liksom...växlande

23 grader och sol.
* 5 min*
17 grader och mulet
*15 min*
25 grader och blåst
*10 min*
16 grader och dugg
*15 min*
25 grader och sol

Lillpojken ska klippas!

God Morgon Tisdag.
Idag är det inte ett lika soligt belgien som i går men helt okej ändå. Frukosten intogs lite tidigare än vanligt idag för idag är ingen vanlig dag, idag ska lillpojken klippas för första gången!
Mamman kom hem igår kväll så snart ska vi ta bussen till Ekeren och få P klippt inför sin 2-årsdag imorgon! :)

Om hon fanns på riktigt så skulle jag gift mig med henne

Det är riktigt länge sedan jag skrattat så mycket!

Jag bjuder till

Med (sol)brillor som blir lila i soljuset vilket jag inte alls tänkte på när jag köpte dom som nödlösning på grund av min klantighet, bjuder jag till och visar troligtvis den enda bild på mig som jag kan känna mig någorlunda okej i. Men, det är inte lätt att ta självpoträtt med en stor klumpig kamera med vinden i håret och en 2-åring bakom ryggen. Men detta blev resultatet. Här har ni mig. Dalkullan, som egentligen inte får kallas dalkulla, som är lite knasig och väl spontan ibland...som har en sne framtand och smilgrop på höger kind, som längtar hem till sin lillebror att bröstet gör ont.
Här har ni mig.

Måndagsbestyr

Redan strax efter klockan nio imorse lämnade vi huset och gav oss ut i ett lagomt varmt men soligt Belgien, tror lilla P njöt lika mycket som jag! Vi promenerade ner till torget där marknaden hålls på fredagar, tänkte hitta en lite längre väg till parken så man får röra på sig ordentligt. Vi gick, gick, gick och gick...tills jag insåg att jag gått lite för långt. Nu snackar vi en halvtimme här i raskt tempo. Men men, helt vilse var vi inte och vi kom fram tillslut, än om något senare än vad jag trott. Där åkte vi kana, byggde sandslott, eller ja, jag byggde, P rev sönder. Gungade och njöt av sol tills en odör kom från blöjan hans och vi begav oss hemåt
.
Lunch har intagits och P sover skönt i sängen och jag sitter och försöker få iväg ett mejl till mamma...vilket det går sådär med när saker och ting inte vill sammarbeta. Snart ska lilleman väckas och jag tror vi tar en vända till parken igen innan tjejerna kommer hem vid fyra!
Mitt fina sandslott innan P´s små händer kom och saboterade...
...och efter!

More to me

More to me är en låt som spelas frekvent på radiokanalerna "här nere". Låten spelades in av de 20 finalisterna i den Belgiska upplagan av Idool 2011 (ja dom stavar Idol med två o:n) och jag kan ju inte förneka att den sätter sig sådär irreterat på minnet att man kommer på sig själv med att gå runt och nynna på den!

God Morgon Lördag

God morgon!
Här har det varit morgon läääääänge och idag kan inte ens kaffe bota tröttheten som infunnit sig i min kropp. Nu längre spelar det ingen roll om jag lägger mig åtta-nio, kroppen är så slut mentalt att det inte finns mycket som lockar längre, bara tanken av att jag snart (äntligen) är hemma.
Klockan är halv nio och en skuggtemp på 23 grader visas, inte helt fel. Förra helgen hade vi grillning för M som fyllt fem och lilla P lyckades då smeta ner hela mig med choklad på min nya fina vita klänning från HM. Om det går bort? Nej! Och inte gör det saken bättre att den endast får tvättas i 30 grader. F*N!

Smart drag

Det är mycket i detta land som är lite udda. Lite konstigt. Första gången jag fick syn på en av denna höll jag på brista ut i skratt. Nog för jag sett chipsautomater, ni vet sådana som finns för tuggumin men nu istället var fyllda med chips men kondomautomater?
Men sen började jag tänka. Det här är ju genialt. Tänk vad många (speciellt ungdomar) som tycker det är bland det pinsamaste dom vet att stå vid disken på Apoteket eller i kassan på ICA och köpa kådisar. Hur många hoppar istället bara inte över det och chansar istället?
För några månader sedan när jag var ute på promenad stod en kille och skyndade sig att kasta i mynt, kollade över axeln utifall någon såg honom. När jag gick förbi med lilla P i vagnen och han såg mig förändrades hans ansikte till en skär röd färg. Jag log mot honom, gick vidare, visade att jag var totalt ointresserad av vad han nu köpte, för det har jag ingenting att göra med.

Dock förstår jag om folk skulle skrattat åt mig där jag stod och försökte ta kort på en kondomautomat ur bra vinkel med en jollrande 1 (snart 2) åring i barnvagn...

Inte som alla andra.

Lille P. Gud vad jag kommer sakna denna lilla charmgosse. Det kommer gå bra för honom i livet. Han har redan insett att man inte måste vara eller göra som alla andra, ett av det viktigaste att förstå! ♥

Udda kombinationer blir ibland det mest fantastiska

'
Pepparkaka. Choklad. Choklad med pepparkaka. Nytt beronde!

Så mycket tankar. Så mycket känslor.

Det finns så mycket jag vill skriva. Skriva skriva och skriva. Så mycket jag vill berätta. Inom mig pågår ett känslomässigt kaos och jag har inte verktygen för att hantera det.  Ångest blandas med förkrossan och strimmor av panik. Vad kan jag berätta, vad kan jag inte berätta? I need you now....

Picknick i parken med pannkakor

Jag har gjort något riktigt dumt. Något jag ångrar djupt. Jag har lovat tjejerna att vi ska gå till parken på picknick...med pannkakor som mellanmål. Redan när jag lovade picknick gjorde jag något dumt. Men sen att vi ska ha med oss pannkakor? VAD HAR JAG GJORT? Jag kan ju inte steka pannkakor. Jag kan laga grytor, göra soppor från grunden och baka himmelska tårtor (typ) MEN jag kan inte steka pannkakor!
Men...det här ska nog gå bra ska vi se. Kameran följer i alla fall med så jag får tillfälle att föreviga vissa stunder, om det än så är med tre kladdiga barn som äter brända pannkakor eller på den röda blomman i fönstret haha!

Eurovision Song Contest

Jag är galen i det. I normala fall. I år är inget normalt fall. I år är allt svart. Favoriterna är i alla fall Bosninen, Rumänien, Irland (trot det eller ej!! ;)) och Finland. Sverige? Helt okej. Men kunde han inte vunnit förra året om han var tvungen?

Det är ju trots allt ljust ute.

05.14. Kvart över fem mina vänner, kom två pigga tjejer in, låt oss säga att vi inte var 3 pigga tjejer som gick ner. Som svar på tal varför dom ville gå upp så tidigit fick jag av tjejerna "Det är ju trots allt ljust ute". Ingen idé att gräva ner sig i tidiga mornar. Nu tackar vi för det fina vädret Belgien har idag och ger oss ut på morgonpromenad efter en otroligt god frukost bestånende av vaniljyoghurt med jordgubbar och päron och det göttaste av allt, KAFFE!!

Ger oss ut på äventyr!

God morgon!
Belgien är grått och tråkigt idag, och jag trött efter en dag som startade innan klockan hunnit bli kvart i sex...Zzzz.
Men.
Inga sura miner här inte. Idag packar vi väskorna jag och P, och tar bussen till K och C för lite lek i parken (förhoppningsvis) och skvaller!

2 månader

Idag är det precis två månader tills jag lämnar Belgien. 11 Juli. 61 dagar kvar.
10 kilo lättar var det ja. Oj vad Bounty är gott!

201 mynt

201 mynt. 1 centare. 2 cetare. 5 centare. 10 centare. 10 öre till 1 krona,
201 jäkla mynt gav mig 80 spänn. Man tackar!

Aardbeien

Grannarna mitt emot är underbara. Två människor som inte kan ha något ont i kroppen. Herrejesus, det är två personer jag faktiskt kommer sakna med stort S. Vi mötte M på afären idag efter vår lilla promenad där jag tänkte lyxa till det och köpa jordgubbar.
"Put them back, I have a lot of strawberries at home that you can get, I will bring them"
Så vi gick hem. 10 minuter senare stod hon där med en stor förpackning underbart söta jordgubbar. Och inte fick jag betala heller. Sommar var det ja!
!


Good morning Onsdag

Klockan nio imorse. Inte helt fel!
God morgon! Nu frukostmyses det på hög nivå, och snart ska vi bege oss ut på en liten vända med vagnen. 10 kilo tills 11 Juli hade jag tänkt. Vi får se hur det går med det ;) Ska även försöka gå förbi banken och se om jag kan växla in alla mina jäkla småmynt, värt ett försök i alla fall!

Annas pepparkakor, släng dig i väggen!

Dom är inte tunna. Dom är inte hjärtformade. Dom kallas speculas på flamländska. Bastonge. Förjävligt goda. Att äta dessa läkerheter är som att synda. 5 paket med utgångsdatum nästa år är redan nerpackade i väskan

Belgien, ett avslutat kapitel.

I Juli lämnar jag troligtvis Belgien. Knappast för sista gången då det redan nu planeras en weekend i landet lagom tillsammans med finaste A i slutet av sommaren, få visa var jag bodde, vad jag gjorde. Men samtidigt så blir det på något sätt ett avslutat kapitel. Tiden här blev knappast vad jag trott den skulle bli och det finns inte mycket jag bär med mig tillbaka. Jag får nästan känslan av att det som hänt i Belgien, det stannar i Belgien.
Jag har träffat underbara människor här nere, men jag vet med mig, att människorna jag träffat, dom kommer med största sannolikhet inte finnas med i mitt liv hemma i Sverige. Det kanske låter hemskt men det är sanningen.
Personer berättar om vänner för livet dom fått genom att åka som au-pair, det har inte hänt mig, och det är ingenting jag är ledsen över. Självklart är vänner alltid trevligt men jag vet med mig vilka mina vänner är, personerna som betyder någonting, personerna som finns där hemma. Mitt hem. Fina Lina som tänkte tvinga med mig på en fika när jag återvänder till fina dalarna. Vet ni med vilken känsla i kroppen jag fick utav den komentaren? Glädje människor. Josefine Gabrielsson kände glädje!

...ner faller regnet spolar spindeln bort...upp stiger solen, NOT!

God morgon!
Här har vi haft morgon sen tjugo i sex imorse och inte blir det bättre av att dagens väder är REGN! Är det något man blir bortskämd med här nere är det sol och vackert väder, i alla fall de senaste veckorna, så när regnet kommer slukar marken åt sig medans vi människor genast blir lite gråare.

Men inga sura miner här nu. Det regnar. Vagnen har regnskydd. Antwerpen har butiker. Nej jag kan inte bara sitta inne en hel dag till, jag skulle bli galen, så efter frukost tar jag och P vagnen in till Antwerpen och ska försöka fixa ett nytt minneskort till kameran, jag blir galen på alla dessa "defekter" dom påstås ha!

Glöm inte bort att andas.

L är på arbetsmiddag bla bla. Barnen sover. Vattnet är upptappat. Bada. Inte glömma bort att andas. Ångest ångest ge dig iväg.

Jag kommer tillbaka.

Okej, nu får det vara skärpning. Here I am again. Jag lämnar Belgien. Som det ser ut nu, i Juli. Lite fortare hade det kunnat gått, för min del, men men, man får ta det man får. Så. 60 dagar kvar. Sen är jag hemma. Äntligen hemma. Jag kan inte beskriva den otroliga lättnad som sköljer upp inom mig. Lättnad.

RSS 2.0