För att jag fick fira den bästa midsommaren i år!

I år var jag den svensk som fick fira den bästa midsommaren, helt klart! Självklart hade jag velat vara med familjen, myst och haft det obligatoriska regnet, kubbspelet  och det något brända köttet, men man kan inte få allt! Istället fick jag fira en alldeles underbar dag under en underbar kväll som fina Kristin ordnat upp. Lycka. Ren och skär lycka. Kristin hade bjudit in en del vänner hon träffat här nere och jag tror det var uppskattat att få prova på lite svenska traditioner.


Fina Kristin och fina Katrin håller på lägga upp den obligatoriska sillen!





Dom hade dukat så fint så med svenska färger och det bästa av allt, bordsplaceringar! Älskade det, man blev inte grupperad som man vanligtvis blir när man har sina vänner i närheten utan nu fick man tid att prata och lära känna andra, wonderful!





Sill och potatis. Gräddfil (sur room, det närmsta du kan komma gräddfil här nere ) och gräslök. Västerbottenpaj. Bacon- och purjo paj. Köttbullar. Lingon. Och självklart den (blev snarare de) obligatoriska snapsen (snapsarna)!



Midsommarfin med krans i håret som Katrin och Kristin suttit och gjort till alla tjejer. Underbart!


Här har vi Koen, Katrin, fina Dana, vackra Nathalie och Yannicke. Oj vad jag kommer sakna dessa människor, och den enda jag har att tacka är Kristin att jag kan säga att jag (äntligen) känner belgare!




Jag hade söta Anke som vairt ett halvår i Frankrike och Kourosch som diggade köttbullar med lingon, mitt emot mig. "Vodka dosen´t taste anything, drink that now" fick jag höra av mannen i blå skjorta. Ush fy och blä säger jag. Det blev min första och sista snaps denna midsommar!
Låt oss säga att jag saknade min systemkamera med inbyggd bildstabilisator!
Här hade nog ett par snapsar redan intagits och Helan sjungits både en och två gånger ;)
Allt eftersom klockan tickade på och folk droppade av förflyttade vi oss ut för rent babbel under infravärmen.
Jean som påstod sig se ut som en gammal gubbe med filt... ;)
Ju senare det blev, desto kallare blev det. Så vi tog det vikitgaste (i detta fall drickan) och förflyttade oss till soffan där Daniel visade att det finns en femenin sida hos alla! ;)
Tyvär fick inte kameran följa med denna gång heller så bilderna är inte de bästa, tagna med en Iphone. Så glad att jag kom iväg och jag kan garantera att av alla svenskar hade jag, i år, den bästa midsommaraftonen, tack vare fina Kristin!
Helan går sjung hoppfaderallanlallanlej
helan går, sjung hoppfaderallanlej.
Och den som inte helan tar han ej heller halvan får;
Helan går!
Sjung hoppfaderallanlej.


Veckan startar bra

Taget halv åtta i morse. Inte helt fel.

L.O.V.E

Det där med att hitta en parfym som man totalt blir förälskad i är lätt. Att man sedan ska vara lika förälskad i den när man bär den är inte lika lätt. Men jag gjorde det. Har gått och sugit på karamellen om jag ska köpa den eller inte sen i början av maj men i fredags tog jag och lilla P oss in till stan och tog tag i saken.
Parfymen är från märket CREED, springflower, och doftar underbart med toner utav jasmine, persika, melon och äpple. KÄRLEK!



Måste ju erkänna mig lite generad med tanke på vad den kostade.

Jag ska få fira midsommar!

Lycka. Total lycka. Midsommarfirande hemma hos K. Glad midsommar på er alla!

All good thing´s comes to an and, så även vädret

I april/maj var vädret underbart och vi njöt av 25 varma grader, stekande sol och blå himmel. Så kom Juni. Sommaren kunde börja på riktigt, eller? De senaste veckorna tycker jag grå himmel och regn är det enda vi haft med små glimtar av sol då och då. Sen kan jag väl hålla med om att jag kör lite dubbelmoral och klagar när "det är för varmt" och nu när det är kallare klagar jag att det är "för kallt", men det är sån jag är, tyvär.
Fin fint väder är det i alla fall nu men jag tvivlar på att det kommer hållla i sig för att göra någon utflykt under dagen, får se om vi trotsar vädergudarna i alla fall och ger oss av in till Antwerpen för att köpa en parfym jag totalförälskat mig i, sen, måste jag ha köpstopp, kommer aldrig få med mig allt till Sverige annars!

Såhär vackert var vädret för en månad sedan, var tog det vägen?

Finbesök!

Dagen till ära har vi haft finbesök av Kristin och Caroline, mycket trevligt! Efter lunch begav jag och K ut för att försöka få dom små liven att sova. Varmt och skönt. Solen sken och brillorna åkte på. Låt oss ta en långpromenad. Traskade på och hade det trevligt när himmlen öppnar sig och det börjar spöregna. Småsprang till en pub/café/resturang, in med två blöta barnvagnar. Och vet ni vad man gör då, om man bor på den belgiska landsbyggden, jobbar som aupair och heter Josefine och Kristin? Jo man slår sig ner med en varsin öl.
Kristin med dom asläckra blå shorsten, vill också ha!
"Oj vilka svarta moln"
"Det kommer börja åska"
"Åhh vad mysigt"
*spöregn*
"Hej jag heter Josefine och jag blundar på alla kort!"

Bara regn hos mig.

Himmlen är vackert blå med skinande sol. Idag är himmlen, precis som igår, mörkt grå med tunga moln som hänger med regn i luften. I need sunshine! Tjejerna kom ner vid 6-tiden, helt okej ändå, legat och hackat tänder sen halv fem så vaken var jag då.

Plop på tv:n sen blir det frukost. Hej spännande Au-pair liv!

Blev en grå dag med fina människor istället

Okej, det där med att ta sig in till stan gick inget vidare. Istället blev det en grå regning dag som spenderades med fina människor istället! Jag och lilla P tog bussen till Brasschaat och hälsade på Kristin och Caroline istället, mycket trevligt!
Nu är det dags att dejta Mr.Kudde för en tidig morgondag!

Monday

Grå himmel. Sol. Grå himmel. Sol. Vädret växlar och jag sitter i valet eller kvalet om jag ska chansa på att åka in till Antwerpen och leka i parken med lilla P, hade varit mysigt. Måndag och ny vecka. Lördagen var underbar med trevliga människor.
Nu spelas Wallace & Gromit för fullt och snart ska vi käka frukost och troligtvis bege oss in till stan!

Oh happy day, Happy day!

Superförkyld och trött, men vet ni vad? Jag ler. Jag ler stort stort stort. Åhh som jag längtat efter lördag. Först ska hela dagen gå förstås men ikväll, det sprätter i hela kroppen haha, jag har blivit skadad. Klänning och smink. Rentvättat hår och målade naglar. Bara några timmar med "jobb" sedan ska det njutas för fullt, kan vara sista gången, tråkigt!

Jag tänker oftast inte längre än näsan räcker men det blev en bra dag ändå!

Efter lite om och men träffade jag Kristin i Antwerpen efter lek i parken. Hittade en klänning att ha tills imorgon som inte fick mig att se ut som...ja...lite bättre än verkligheten i alla fall!
Inte menat som en tuttbild systeryster, men här har du klänningen, och  nej Iphones kameran gör den inte rättvisa!

För att saker och ting blir till vad man gör det helt enkelt

19 grader och sooooool, dagen kunde inte startat bättre!
Kom i säng sent igår och vid femsnåret märkte jag att M kommit och krypit ner i min säng. Tjugo över fem var det morgon tyckte tjejernam jippie! Fast med barntv och mutning gick det rätt bra, nu, Antwerpen!

Besökt staden där jag faktiskt skulle kunna tänka mig bo i

En torsdag har gått utan att M åkte, underbart! Idag tog vi bussen och träffade Kristin och Caroline. Mycket, mycket trevligt. Dock blev inte besöket långvarigt vilket var mindre roligt men förhoppningsvis åker jag och lille P in till Antwerpen imorgon och träffar Kristin där, hoppas!
Brasschaat. Underbart vacker stad. Om jag träffade en rik fin belgare som skulle ge mig ett hus i där skull jag faktiskt kunna tänka mig bo här, i, som jag under mina dåliga dagar kallar, pisslandet.
Men idag är en bra dag. En dag då jag ler lite extra. Oh happpy day!

Lördagen i bilder

Redo för avfärd hemma hos K. Jag kan inte le på beställning, det är bara så. Jag ser obekväm ut i situationen, vilket jag också är, men hey kanske ska ta och bli modebloggare. Nu ska ni få min så exklusiva utstyrsel. Klänning: H&M Leggins: H&M Kofta: H&M Väska: H&M Skor: New Look
Om jag handlar alla mina kläder på H&M? Här nere i alla fall!


Uppe sedan halv sex på morgonen och hade hunnit med både matkrig vid lunch och shopping i Antwerpen. Rätt sliten. Här måste klockan ha närmat sig två och tröttheten tog ut sin rätt...och kanske det där glaset med öl också...I bakgrunden skymtar vi  J som var en räddare i nöden senare under kvällen!



Att den här bilden togs kom jag inte ens ihåg haha. Le på beställning är inte riktigt min grej. Herremingudskapareiuniversum, skelögd och allt. Nej. Får nog ta och öva på det där...
Strax härefter tog lördagens festligheter slut för mig. Vilken kväll. Bring me back! Log log och log lite till vad var jag gjorde i taxin hem. Jag var glad. Så glad. (INTE PÅ GRUND AV ALKOHOL MINA VÄNNER ;))
En kväll som var den mest fantastiska sista-gången jag kunde få. Nu visar det sig dock att jag ska ut och få ha roligt på lördag igen men, oj vilka minnen av fina människor jag kommer bära med mig hem till Sverige, speciellt fina K som varit snäll och dragit med mig ut och låtit mig följa med många gånger!


Se men inte röra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det sista vi gjorde i lördags var att följa med killarna till…ja jag vet inte vad jag ska kalla det. De beskrev det som äldre män och kvinnor som gick dit i hopp om att få gå hem med något yngre och huvudsaken till att de åkte dit var för att få sig ett gott skratt och oj det fick vi! En kille som var med flörtade på med damerna som tog honom på allvar medans vi andra hade väldigt roligt ;)

När jag stod på golvet bland svettiga män som såg ut som de aldrig sett tjejer förut (förlåt om jag låter brutal nu) och damer med på tog för mycket parfym kom en man i 50 års åldern fram och började ta mig i handen, handen under hakan, handen på rumpan, handen på midjan, obekväm skrattade jag lite och drog mig mot J  som jag träffat tidigare på kvällen. Jag kanske är töntig men jag blir så obekväm, kallsvettig och rent ut sagt panikslagen i sådana situationer. Snabbt slängde J upp armen runt axlarna och drog mig intill sig, förklarade för mannen att jag var med honom, vilket mannen inte alls köpte eftersom ”jag nyss stod ensam”. Puss i pannan, armen runt midjan, ihop flätade fingrar och jag stel som en pinne köpte han det tillslut.

Tacksamheten var stor. Vem som helst får titta, det är inte förbjudet, men rör mig inte!

(Det är en annan femma när man vet vem personen i fråga är)


Kvällen Helt Klart Värt Det

Igår var jag trött. Idag ännu tröttare. Skyller på Lördagen, som blev fantastisk!
Jag har för första gången:
• Plankat mig in på en tillställning
• Spelar fotbollspel på bord (vad fasen heter det?) och faktiskt vunnit!
• Dansat och sjungit med till barnsång av K3
• Varit på ett bacherolett(stavas?)party
• Suttit 6 vuxna i en liten kombi
Lycka.

Inte riktigt vaknat till liv ännu

Goooood morgon!
Här steg vi upp för en halvtimma sedan, lyx, men inte så konstigt med tanke på att tjejerna var vakna till halv nio igår kväll. Men, jag är dock lika seg och om ännu inte tröttare än vanligt. Det har inte blivit mycket sömn dom sista dagarna, igår bara 3 timmar (men det var helt klart värt det!) så jag har väl lite att ta igen, och som grädde på moset så är barnen lediga idag, yeeey!

Allt är bättre än inget.

Sex är det nya fem, det tackar vi för, man får vara nöjd med den extra timmen man får, allt är bättre än inget!
Lördag. Ikväll ska jag ut och leva lite. Ta ett glas eller två (troligtvis cola) med K i Brasschaat, välbehövligt. Se folk, höra vad motparten säger, sitta ner i lugn och ro utan att behöva oroa sig var barnen sticker och inte tänka på vällingflaskor som ska blandas och diskas, tänder som ska borstas och blöjor som ska bytas. Sen om det är på en pub i Brasschaat eller just nu skulle jag nöja mig med en skokartong på soptippen.
Regnet det öser ner, tyvär utan någon sol som går upp och ner. Energin börjar tryta och tjejerna har fått för sig för att inte lyssna alls idag, gode gud om du finns, ge mig styrka!

För dom har tagit studenten, för dom har tagit studenten för dom har tagit studeeeeenten´ fyfan va dom är bra!

K och A. Så jäkla duktiga! Grattis på er pojkar ♥

Friday

Snart helg. Här innebär inte helg mer ledighet utan snarare mer jobb. Tjejerna är lediga från skolan och pappa L jobbar. M är borta. Dock har jag kvällen fri imorgon kväll och det blir ett glas, troligtvis inne i Antwerpen med K på kvällen, välbehövligt att få komma bort och bara vara sig själv ett tag!
Nu ska blöjan bytas på lillkillen sen blir det frukost och powerwalk.
"Lunka på, lunka på, kalorier vi förbränna då..."

Då var vi där igen.

Torsdag. M åker om mindre än en timme. Lilla P och jag utnyttjar det fina vädret och tar bussen in till Antwerpen för att leka i parken och leta solglasögon till mig. Bikiniöverdel till en vän hemma i Sverige står också på listan, nu hoppas vi den finns!
Nu håller jag tummarna för tur med bussen, ska slänga in ett litet inlägg här om de mer obekväma bussarna här nere sen så förstår ni säkert varför.
Nu luktar det bajs. Bussen går om 9. Wish me luck!

Pas op voor de moeders!

Igår var K och jag ut på promenad när lilla P och C skulle sova middag. Vi gick en liten runda och när vi kom gåendes på en väg möttes vi av ett cykeltåg med kanske ett fyrtiotal pensionärer i reflexgula västar. När ledaren, en man i sjuttioårsåldern cyklade förbi oss drog han fram en visselpipa och blåste i!

"Pas op voor de moederes!" skrek han och genast cyklade alla ut i vägen. Fulla i skratt hejade vi glatt på de gammla tanterna som försökte titta ner i vagnarna. Imorgon blir det vit t-shirt och svart penna som inhandlas i Antwerpen för nu jävlar behövs det en tröj med texten "IM JUST THE NANNY!"

Tom

Jag vet inte hur jag ska beskriva mig själv just nu. Tom. Tom är hur jag känner mig. Tårarna tycks aldrig ta slut men samtidigt är jag för trött för att bry mig. Jag är inte arg. Men jag är besviken. Väldigt besviken. Det handlar om så mycket, så mycket framtid. Orkar inte bry mig mera nu. Saker och ting är väl bara inte meningen att ske.
Inte min dag idag. Har varit snålt om dom på sista tiden.

Tog mig ut ikväll igen

En timme. 23 grader var det när jag startade. 14 när jag kom hem. Springer mer och mer, skönt att se att konditionen förbättras så snabbt, känns lite lättare efter den där timmen om kvällarna. Den där timmen med massa hög musik och bara...jag. Fast knäna och höfterna tar mer stryk än jag vill inse. MEN! Vill man vara fin får man lida pin och ska jag visa mig i Sverige om drygt 4 veckor ja då är det bara att röra på fläsket!
Heller har jag nog aldrig uppskattat regn så mycket som jag gjorde idag, åhh va skönt det var när det kom nu på slutet. Var så roligt att se hur alla som åkte förbi i bilar tittade med sorgsen blick på en, precis som om dom tyckte synd om en, men oj oj oj vad jag njöt!

Tävling hos Bli Min Jäst

Ni som känner mig riktigt väl vet vilken bakfantast jag är. Jag älskar att baka (sen betyder inte det att jag är bra på det). Bliminjäst har nu en fin fin tävling som jag hoppas på lite tur i, var med och tävla du också! :)

När vi ändå har börjat...

Har jag ändå visat en kan jag väl bjuda på en till! Mamma, hur kunde jag få en sådan stor näsa, varken du eller pappa har ju det? Varför jag tog bilden överhuvudtaget var för att försöka få en bild på det underbara läppglanset jag fick av M. Är inte så himla mycket för smink och dyl i övrigt men lite färg på läpparna piggar alltid upp, och är det något som blivit viktigt för mig är att se pigg ut när dagarna börjar före sex, man blir i alla fall lite gladare! ;)

"@#!"*

1 månad fick vi tillsammans. Fast mig bekommer det egentligen inte så mycket, lila glas var inte riktigt...jag. Dock är det ju mindre roligt att veta den förbaskade jakten som kommer ske på torsdag i Antwerpen. Yey!

I´m counting down the days and keeps my head above the surface

Dagarna går. Dagarna ska gå. Det finns hela tiden något som ska göras och när jag vaknar på mornarna är jag trött, gråtfärdig och bara så less, även om jag älskar det här. Å har ett grepp om mig, så starkt så starkt.  Det är då man tar på det där leendet och låter en till dag gå. 34 dagar kvar.

Varför Antwerpen heter just Antwerpen



Det finns flera teroier om var Antwerpen fått sitt namn ifrån men enlgit folklig tradition och anledningen till statytn framför stadshuset sägs det att det var en mystisk jätte med namnet Antigoon som bodde i närheten av floden som rinner igenom, han krävde tull av de som skulle över floden, och dom som inte betalde, högg han handen utav och slängde sedan i floden.  Brabo, jätten, blev då en ung hjäte som dödade denna varelse och högg av dess hand innan han slängde den i floden. Därifrån sägs Antwerpen fått namnet från det nederländska hand werpen som betyder att kasta en hand.

Fina lördag

22 grader och strålande sol innan klockans ens hunnit bli halv åtta? Ja tack! Ibland är Belgien bra alltså...
Lördag idag. Dagens planer är att vi (förhoppningsvis) ska åka med Pascal´s familj till Bergen-Op-Zoom, vid havet, och tillbringa dagen där, låter inte helt fel i mina öron!
Håller nu på försöka få bort fläckarna från klänningen med hjälp av klorin och blekmedel, hoppas hoppas hoppas!

Det förtjänar jag, det är ju trots allt fredagsmys!

Var ute på en runda nu på kvällen. En timme, 7,127 steg och 362 kalorier senare är jag hemma, nyduschad och redo för sängen. Och inte nog med det, svettats har jag också gjort, bort en sisådär 17 kilo. När jag kom hem, kvart över nio var det 26 grader ute. 26 jäkla grader gott folk! Och fuktigt. Tog mig tillbaka till Tunisien. Minnen♥
To my family: I love you!

Sam den Franska bulldogen

Vid lunch kom L hem och berättade att han var ledig. Passade på att vila med P och efter det åkte vi allesammans till Pascal, Silke och deras fantastiskt söta ungar Xandro och Toto. Där fanns även det nya tillskottet i familjen, den franska bulldogern på 5 månader med namnet Sam. Barnen badade och lekte med vattnet och vi dom vuxna, eller ja, dom vuxna + jag satt i solen och drack vitt vin och åt oliver, mycket väl spenderade timmar innan vi vid fem åkte hem och middagen intogs ute på terassen i ett stekande Belgien!
Fantastiskt söta Sam.



I skuggan liksom, jag avlider lite granna!

Den alldeles magiska gatan

På väg till L´s mamma åker man genom en alldeles sagolik gata. Eller ja, den är sagolik två veckor varje vår. När du svänger av från motorvägen och in på den får du dig en mindre chock av rosa toner, sedan i ett par kilometer har vägen en allé av japanska körsbärsträd. Om det är vackert? Det är magiskt, det är sagolikt!

Skolgårdens betydelse spelar faktiskt roll

Dagiset jag gick på hade ett stort grönområde. Det fanns gungor, sandlådor, klätterställningar, cyklar ja...nästintill allt! Min låg- och mellanstadieskola likaså. Fotbollsplan, klätterställning, rutchkanor, gungor och sand. När jag kom upp på högstadiet var det mest asfalt, men jag kan garantera att då var intressent inte lika stort haha!
Jag har sett en hel del skolor när jag åkt med bussen, varit med och hämtat tjejerna och gått förbi en del. Tjejernas skolgård är så gått som asfalt, asfalt, asfalt, asfalt och lite mer asfalt. En liten liten sandlåda och någon klätterställning. I Antwerpen när man gått förbi en skolgård är det hundratals barn på en yta mindre än min förra skolas gymnastiksal och vad barnen gör är så gott som att stå rakt upp och ner, och detta mina vänner, är inte helt ovanligt.
Barnen bryr sig inte. Dom vet inte om något annat. Men i mig...känns det. Jag vet hur viktigt och framförallt roligt rasterna ute på en fin skolgård var.
Sist jag var i Antwerpen gick jag förbi denna så kallade skolgård. Jag är rätt glad att jag gick på skola där jag gick kan jag ju säga...

We will make today a good day

Fredag. Strålande sol och varmt. Tjejerna är lediga idag också så det kommer nog gå i högt tempo. Frukosten är dock intagen och jag saknade min älskade yoghurt med jordgubbar, tänk så bortskämd man kan bli! Nu väntar undanplockning och ett försök att tämja vilddjuren innan vi ska (försöka) ta oss till affären och sedan till parken. Wish me good luck!
Belgiens fina lekplatser, och nu vill jag ändå påstå att bilden förskönar verkligheten haha!

Köpte en fin vit klänning

'
För ett par veckor sedan köpte jag en fin vit klänning från HM´s kollektion conscious collection. 300 spänn, inte så farligt. Sådär fint gräddvit med spets/I-don´t-know upptill, jättesöt verkligen! Men. Så hade vi fest för M, och kvällen avlutades med chokladätande i soffan med lilla P i mitt knä, Och innan jag förstod varför han satt och tog på mitt lår hade jag hela klänningen full med choklad, för honom var inte det här en fin klänning, nej det var en handduk/trasa/wetwipe/whatever! Naiv som jag är så trodde jag ju självklart att dessa fläckar skulle gå bort! Tji fick jag!
Min fina vita (nu med chokladfläckar här och var) klänning!

Torsdag

Så var vi där igen. Dagen då M åker. Tjejerna är lediga från skolan både idag och imorgon så nu hoppas jag få en sänk från ovan med lite extra krafter. Även fast dagarna går fortare när M inte är hemma så är det rätt skönt att ha henne här nu. Nu säger jag inte att jag någonsin tyckt det varit jobbigt när hon varit hemma men det har gått fortare om dagarna, när det bara varit jag och P, när vi åkt till Antwerpen och gått i paken eller bara tagit en promenad genom byn.
Imorgon är det 5 veckor kvar tills jag åker hem. Imorgon eller på lördag. Just nu är jag inne i en period då jag inte vill annat än hem. Hem hem hem.
Nu ska jag läsa lite ur boken BLONDE av Joyce Carol Oates och vänta på att resten av familjen kommer hem efter en tripp till ett öppet apotek!

Inte min tid just nu

Det är inte mina dagar just nu. Allt är jobbigt och det är kämpigt att klistra på ett leende varje morgon. Men. Imorgon är en ny dag och då tar vi nya tag!


Tog mig ut på en runda nu på kvällen också i närmare 20 grader och skinande sol, inte helt fel! Dock är inte knäna de bästa och just nu är det smärta på hög nivå. H@#!!@$€*€$`?`()£!

RSS 2.0